OM OSS
IMG_0143A
Om Göran

Välkommen till min och Margaretas hemsida www.unefoto.se.
Jag heter Göran Unemyr och bor i Jönköping. Jag är numera pensionär. Jag har fotat i nästan 50 år och fortfarande har jag mitt intresse kvar. När jag började fota så framkallade jag min TriX i badrummet och blaskade med alla vätskor då man framkallade sina svartvita bilder. Numera har de digitala kamerorna gjort sitt intåg och det är mycket enklare än förr att fota. Med dagens redigeringsprogram kan man nästan göra det ”omöjliga”. Jag använder Nikons systemkameror då jag fotar. Använder nästan alltid mitt zoomobjektiv 18-200 vilket jag tycker är ett fantastiskt ”reseobjektiv”. Som redigeringsprogram använder jag GIMP som är ett Opensource program med i stort samma möjligheter som Photoshop. Många av mina bilder har jag tagit under mina resor och då främst i asien där jag besökt i stort alla länder. Jag gillar att fotografera människor och kanske då främst de under 5 och de över 80 eftersom de ofta inte förställer sig framför kameran. Många av mina bästa bilder är just på barn och gamla.

Maggan_DSC_8878A_1000
Om Margareta

Hej jag heter Margareta och har inte fotat så länge. Jag tröttnade på att min man skulle stanna vid varje gathörn och fota under våra resor. Först fotade jag med en liten Panasonic fickkamera men när den gick sönder köpte jag en Panasonic Lumix som jag tycker passar mej för den är enkel och ger bra bildkvalité.

Bildredigeringen tycker jag är kul och jag jobbar i ett enklare program som jag har lärt mej utnyttja på olika sätt. Under pandemin hade jag mycket tid för datorarbetet.

Jag är inte så teknikintresserad men har ändå skapat många bra bilder som fått olika utmärkelser under de sista åren

Liksom min man fotar jag människor i alla åldrar men det blir också mycket streetfoto och vardagslivet i olika miljöer.

Total:
error: Innehållet är kopieringsskyddat